« Terug

Rickz Report #3 - Hoe kies je een perfecte domeinnaam?

03 jan

Rick geeft 4 tips waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste domeinnaam.

KLIK en volg Spredle op 

Waarom is het kiezen van een goede domeinnaam belangrijk?

Een domeinnaam is jouw digitale naambordje op het internet. Door een goede domeinnaam te kiezen kun je succesvol werken aan de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Je zal de domeinnaam vaak gebruiken, op bijvoorbeeld je social media en je drukwerk. Vandaag geef ik 4 tips waarop je moet letten bij het kiezen van een goede domeinnaam voor jouw bedrijf!

 1. Een goede domeinnaam is herkenbaar

  En uniek. Net zoals de naam van je bedrijf. Probeer daarom altijd jouw merk of bedrijf in je domeinnaam te verwerken. Om beter gevonden te worden in Google was het vroeger slim om zoekwoorden te verwerken in je domeinnaam, maar de laatste jaren blijkt dit steeds minder te werken.

 2. Gebruik een domeinnaam als mini-advertentie
  Het kan handig zijn om je merk of naam te combineren met je bedrijfsactiviteit of je product. Hierdoor wordt jouw domeinnaam een soort mini-advertentie! Zeker wanneer jouw naam andere associaties oproept is het veel duidelijker om het ‘wie’ en het ‘wat’ te combineren. Zo vertelt de domeinnaam ‘snoeilogistiek.nl’ direct dat we te maken hebben met een logistiek dienstverlener en niet met een hovenier.

 3. Houd je domeinnaam simpel
  Een korte en logische domeinnaam helpt om jouw domeinnaam - en dus jouw bedrijf - makkelijker te onthouden. Ook al is het toegestaan om koppeltekens en getallen te gebruiken, wees hier voorzichtig mee! De kans op typefouten wordt hiermee vaak aanzienlijk groter. Hou het simpel! Mensen onthouden nou eenmaal makkelijker ‘spredle.com’ in plaats van ‘spredle-online-marketing-bureau.com’.

 4. Kies een .nl of .com domeinnaam
  Bevindt jouw doelgroep zich in Nederland? Ga dan voor een .nl-domein of een .com-domein. Er bestaan tegenwoordig vele mogelijkheden, maar domeinen met .nl of .com zorgen bij Nederlanders voor het grootste gevoel van betrouwbaarheid en zijn het makkelijkst te onthouden.

Heeft het zin om meerdere domeinnamen te koppelen aan mijn website?

Eén website heeft maar één primair domein. Het heeft het dus geen zin om allerlei domeinnamen te registreren en te koppelen aan je website om hoger in Google te komen. Overstappen naar een nieuw domein kan zelfs nadelig werken, dus let op wat je doet!

 ALERT!  

Stel dat ‘spredle.com’ van jou is, maar ‘spredle.nl’ nog niet. Dan kan het zomaar gebeuren dat je gebeld wordt met de mededeling dat iemand anders deze .NL versie wilt registreren! En als geruststelling bieden ze je aan om nu direct bij hen deze domeinnaam te laten registreren.... voor de zekerheid EN voor iets te veel geld uiteraard! Trap hier dus niet in! En als je toch twijfelt, registreer hem dan bij een betrouwbare partij.

Er is online veel te lezen over domeinnaam-fraude:

Kortom, heel veel succes met het uitkiezen van de perfecte domeinnaam! En heb je hier nog vragen over? Zet die dan in een reactie onder deze video of stuur een bericht naar hello@spredle.com

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug