« Terug

Rickz Report #5 - Nut en noodzaak van HTTPS

17 jan

Waarom is het verstandig en nodig om een https-domein te hebben?

KLIK en volg Spredle op 

Wat is HTTPS?

Websites met HTTPS krijgen zo’n mooi slotje voor hun domeinnaam. Dit betekent dit dat de website is beveiligd. Wanneer jij een formulier invult op een website of een bestelling plaatst op een webshop, kan je er zeker van zijn dat alleen jij en de ontvanger de gegevens kunnen zien. HTTPS zorgt dus eigenlijk voor een soort geheimschrift tussen jou en de ontvanger.

Waarom is HTTPS zo belangrijk?

Nou… op deze manier wordt je beschermt tegen een vreemde partijen die er stiekem met jouw gegevens vandoor willen te gaan.

Stel je voor:
Je hebt zojuist mooie, nieuwe schoenen gezien op een webshop en je gaat ze bestellen. Hop in het winkelmandje en afrekenen maar! Betalingsgegevens invoeren en verzenden. Maar wacht even... de website was niet beveiligd. Als jij op ‘bestellen’ klikt kan een ander jouw gegevens onderscheppen en vervolgens ergens opslaan, misbruiken of zelfs doorverkopen! Het gaat hierbij niet alleen om betaalgegevens, maar iedere vorm van informatie is waardevol. Denk ook aan persoonsgegevens en e-mailadressen.

Geen HTTPS? Slecht voor bezoekers en slecht voor jou!

Je kan je voorstellen dat een onveilige website grote gevolgen kan hebben. Vanaf 25 mei vorig jaar is het voor volgens de AVG-wetgeving verplicht om een website zo veilig mogelijk te maken. HTTPS is dus niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk om jouw privacy te beschermen! En er is nog iets. Google geeft goed beveiligde websites steeds meer voorrang in de zoekresultaten. Een slecht beveiligde website is dus slecht voor je bezoekers en slecht voor jou.

Geen zorgen bij Spredle

Gelukkig hoeft niet iedereen zich zorgen te maken. Websites van Spredle of de Werkende Website zijn automatisch beveiligd met HTTPS. Maar ben jij eigenaar van een website of webshop en heb jij dit nog niet geregeld? Of ben je ondernemer en heb je geen idee hoe je jouw website kan beveiligen? Check of er HTTPS voor je domeinnaam staat of vraag het voor de zekerheid even na bij je websitebouwer of hostingpartij.

Heel veel succes met het beveiligen van je website! Heb jij na het kijken van deze video nog vragen? Stuur een bericht naar hello@spredle.com.

Tot Spredles!

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug