« Terug

Rickz Report #7 - Mond-tot-mondreclame of adverteren?

31 jan

Rick zoekt de beste manier om te groeien.

KLIK en volg Spredle op 

Mond-tot-mond reclame is het allerbeste!

Stel je voor, jij bakt echt de lekkerste pizza’s en je wilt een pizzeria beginnen. Na lang zoeken heb je een mooie locatie gevonden. Je opent een restaurant, investeert in een dure oven, je hebt een aantal mooie tafeltjes ingericht en je hebt zelfs een mooi bord op de gevel. Alles staat klaar om klanten te ontvangen. En dan komen je vrienden en familie natuurlijk het eerste bij je langs om jouw pizzeria te bewonderen en uiteraard jouw overheerlijk pizza’s te proeven. Ze vinden het heerlijk! Ze vertellen dit vervolgens enthousiast door tegen hun vrienden, en die komen ook langs. Mond-tot-mond reclame is het allerbeste!

Warme groei

Maar… het gaat niet heel snel... je bent vooral bezig met “warme groei”. Dat wil zeggen, groeien binnen het netwerk van mensen die je al kent. Af en toe loopt er wel iemand langs je pizzeria die overtuigd wordt om even naar binnen te stappen, maar heel hard gaat de groei niet.

Promotie

Op zo’n moment plaats je bijvoorbeeld een grote poster op de hoek van de straat om de mensen die niet langs jouw etalage lopen toch aan te spreken. Daarnaast deel je flyers uit in de buurt om je pizzeria meer bekendheid te geven. Een grote groep mensen die nog niet van het bestaan van je restaurant af wisten weten dit nu wel, en er komen nu meer ‘vreemde klanten’ naar je pizzeria. Vervolgens aan jou de taak om een goed product af te leveren!

Online adverteren

Online werkt dit precies hetzelfde! Er komen wel mensen op je website, maar om echt snel veel meer mensen te bereiken zul je moeten adverteren. Nu doe je dit natuurlijk niet op de hoek van de straat maar online! Maar waar kun je online adverteren? Je kunt op veel plekken - en in verschillende vormen - online adverteren.

Adverteren in Google met Google Adwords

Met adverteren in Google kan je jouw advertentie toespitsen op basis van zoektermen. Om het bereik van je advertentie nog specifieker te maken kun je een zoekterm combineren met een locatie. Heb jij bijvoorbeeld een pizzeria in Rotterdam? Dan heb je niets aan een “klant” die zoekt op ‘pizzeria’ vanuit Groningen.

Adverteren op social media

Social Media Platformen - zoals Facebook, LinkedIn of Instagram -  hebben als groot voordeel dat je specifiek kunt instellen welke doelgroep jouw advertenties mogen zien. Dit werkt op basis van de gegevens die mensen achterlaten door hun social media gebruik. Verkoop jij dames schoenen? Dan is het natuurlijk ideaal om je advertentie alleen aan vrouwen te tonen! Doordat mensen in hun profiel hun geslacht opgeven, is het mogelijk om hierop te filteren. En dit geldt voor veel meer informatie.

Door vooraf een budget in te stellen kun je veel effectiever omgaan met je marketingbudget dan wanneer je alleen flyers uitdeelt en posters ophangt. Daarnaast kun je ook nog eens meten hoeveel mensen je advertentie hebben gezien en hoeveel mensen jouw website hebben bezocht dankzij jouw advertentie. Heb je een webshop? Dan kun je zelfs bekijken hoeveel je hebt verkocht via de advertentie. Dan kun je dus precies uitrekenen hoeveel geld je erin gestoken hebt, en hoeveel je ervoor hebt terug gekregen!

Meer met schaalbare marketing

Wat het meest belangrijk is. Online adverteren is de meest schaalbare manier van adverteren. Je kunt zelf de kraan verder open draaien als je advertentie succesvol is. Dat is natuurlijk fantastisch, maar in de praktijk is dat niet zo eenvoudig.

Wij helpen je graag verder met online adverteren. Wil je hier mee aan de slag of heb je hier nog meer vragen over? Plaats deze dan in de reactie hieronder of stuur een e-mail naar hello@spredle.com.

Tot Spredles!

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug