« Terug

Rickz Report #10 - Waarom is een mobielvriendelijke website belangrijk?

21 feb

Waarom is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten?

KLIK en volg Spredle op 

Waarom is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten?

Rickz geeft je in deze vlog de 3 belangrijkste redenen:

1. Verlies van bezoekers

Wanneer jou website alleen goed weergegeven wordt op laptops en computers verlies je een groot deel van je bezoekers. Een website die niet mobielvriendelijk is zorgt namelijk voor veel frustraties bij mensen die jouw website willen bekijken met hun smartphone of tablet. Frustraties waar mensen geen “tijd” voor hebben in de steeds snellere wereld waarin we leven. In plaats dat mensen geduld hebben om zich door jouw website heen te worstelen, klikken ze liever weg en gaan snel op zoek naar een alternatief… jouw concurrent dus!

Een aantal van de grootste frustraties waarom bezoekers vroegtijdig afhaken zijn:

  • Het menu is lastig te vinden of te bedienen,
  • De website wordt onleesbaar weergegeven en contactgegevens zijn lastig te vinden,
  • Het laden van de website duurt te lang. Duurt het laden van jouw website langer dan 3 seconde? Dan is er werk aan de winkel!

2. Mobiel is groeiende

Misschien denk je, mijn doelgroep is helemaal niet zo mobiel. Maar vergis je niet! Het gebruik van mobiele apparaten stijgt nog steeds de pan uit! Momenteel gebruikt 44% van de Nederlanders een smartphone of tablet om websites te bezoeken. Dit is bijna de helft van al het bezoek op jouw website! En dit wordt in de toekomst alleen maar gekker.

3. Google Mobile first index

Het was al een tijdje aangekondigd door Google, maar de Mobile first index is dan ook echt daadwerkelijk gelanceerd. Google houdt bij het indexeren van je website nu als eerste rekening met de mobiele versie van jouw website en kijkt pas daarna naar de weergave voor laptop of computer. Google zoekt continu het beste antwoord voor een zoeker. Is jouw website niet mobielvriendelijk? Dan ‘straft’ Google dit af omdat dit door de zoeker niet als prettig ervaren wordt. Concreet zakt jouw website weg in de zoekmachine.

Klanten van de Werkende Website en Spredle hebben allemaal een website die geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Daarnaast houden wij alle trends in de gaten en voeren automatisch updates door op het platform. Maar heb jij een website en is deze nog steeds niet mobielvriendelijk? regel dit dan snel! Je loopt nu het risico dat mensen die je website gevonden hebben snel afhaken. En als de situatie niet verandert zullen dit er in de toekomst steeds meer worden, omdat het gebruik van mobiele apparaten alleen maar toeneemt. En je website wordt in de toekomst steeds slechter gevonden omdat Google je website links laat liggen. Stilstand wordt aan alle kanten keihard afgestraft!

Waar je vooral op moet letten bij een nieuwe website:

  • Zorg voor een website met ‘responsive’ design. Dit betekent dat de website zich goed en automatisch aanpast aan het apparaat waarop jouw website bekeken wordt.
  • Zorg voor een snelle website met niet te lange laadtijden,
  • En zorg ervoor dat je menu goed te bedienen is en je contactgegevens makkelijk te bereiken zijn.

Met ons platform hoef je over al dit soort zaken geen zorgen meer te maken. Vandaag niet, en in de toekomst niet. Wil je met ons in gesprek over een nieuwe website? Stuur dan een e-mail naar hello@spredle.com en dan drinken we graag een bakkie koffie, of thee natuurlijk.

Tot Spredles!

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug