« Terug

Rickz Report #12 - Wat moet je met een CTA?

07 mrt

Wat is een ‘Call to action’? Waarom is het belangrijk om dit op je website te hebben? En waar kan je die het beste neerzetten?

KLIK en volg Spredle op 

We beginnen bij het begin: Wat is een Call to action is? Een call to action wordt afgekort ook wel CTA genoemd en staat letterlijk voor een ‘oproep tot actie’. Als je als bedrijf een website hebt, heb je die niet voor de lol. Je wilt dat mensen je website bezoeken, jouw informatie lezen, en vervolgens een actie ondernemen. En vooral dit laatste is voor bedrijven natuurlijk interessant. Je wilt dat potentiële klanten contact met je opnemen, een brochure downloaden of iets bij jou kopen in je webshop.

Pak de regie

Maar hoe bereik je dat mensen ook precies doen wat jij wilt op je website…? Met de juiste Call-To-Action neem jij regie op de behoefte van jouw potentiële klant. Een Call To Action is een manier om mensen actie te laten ondernemen op jouw website. Denk hierbij aan een telefoonnummer, een aanvraagformulier of een bestelknop. Jij beslist hoe mensen op jouw website actie ondernemen!

Waarom is een CTA belangrijk?

Ok, volgende vraag: Waarom is het belangrijk om een CTA op je website te hebben? Heel simpel: je wilt het websitebezoekers zo makkelijk mogelijk maken om een actie te ondernemen op jouw website. Denk zelf maar eens: ‘Op welke knoppen heb jij geklikt toen je de laatste keer online iets heb gekocht?’ Waarschijnlijk is het geen toeval dat je hierop hebt geklikt. Met een CTA stuur je als het ware mensen door jouw website. Vergelijk het met verkeersborden op de snelweg.

Waar plaats je een CTA?

Laatste vraag: Waar moet een CTA dan staan? Er is hier niet één antwoord voor. De CTA moet in ieder geval in het oog springen van een websitebezoeker. Denk hierbij aan helemaal bovenin het menu. Maar misschien ook wel bij een aansprekende foto of quote halverwege de pagina OF juiste helemaal onderaan je pagina. Let wel op. Zeker op mobiel zijn pagina’s snel wat langer. Dan kun je ook meerdere keren de CTA laten terugkomen, zodat bezoekers deze niet “missen”.

Heb je vragen over een CTA, of vraag je je af hoe jij dit het beste kan gebruiken? Neem eens een kijkje bij de Werkende Website.

Tot Spredles!

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug