« Terug

Wij zijn gek op problemen

  INTERVIEW    ANDREA DRONK (REPORTER) | CEES-JAN NOLEN (PICMAKER)

Met een achtergrond in techniek en bedrijfskunde startte Arie van Tienhoven tien jaar geleden als nieuwe ondernemer met Ortho Innovatief. Drie weken later was de crisis in Nederland een feit. Een plotselinge krimp van de economie waarin de specialist en leverancier in sitcare volledig moest vertrouwen op zijn idee. Inmiddels telt het bedrijf 14 fte’s en bouwen Arie en zijn team daadkrachtig verder aan de prijswinnende Social Enterprise.

Impact genereren

Maatschappelijke impact en sociaal ondernemen zitten diepgeworteld in de kern van het bedrijf. Niet de oplossing zelf maar de eindgebruiker staat centraal en is het vertrekpunt van de op maat gemaakte zitoplossingen voor kinderen en (jong)volwassenen. Een concept waarin commercie, techniek en de zorg samenkomen. Deze ongewone combinatie brengt een stukje ervaring en goed geluk met zich mee. Arie: “Innovaties worden met name gecreëerd in het bedrijfsleven en de technische kant zorgt voor een tastbaar product die ondersteuning biedt in de zorg van mensen. Waar veel bedrijven linksaf gaan, kies ik er bewust voor om rechts het onbekende in te gaan. Vertrouwen en focus hebben zorgt elke keer weer voor de gewenste uitkomst.” Ook gelooft Arie sterk in de persoonlijke kracht van het individu. Naast een vast en hecht team heeft het bedrijf de deuren opengesteld als dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Erkenning vanuit alle hoeken

In januari 2016 werd Arie uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar in de categorie mkb, als onderdeel van de Ondernemersprijs Midden Holland. De prijs onderschrijft het innovatieve productieproces en eindproduct, de maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke aanpak van Ortho Innovatief. “Uiteindelijk gaat het erom dat we mensen blij maken. Hoe kunnen we je blij maken? is onze slogan en missie. Hoe groter de problemen, hoe leuker we het vinden. 

“Klanttevredenheid hoog houden werkt enorm motiverend.”

Complexe situaties hebben onze voorkeur en we doen er alles aan om de meeste geschikte oplossing te vinden. En eigenlijk lukt dat altijd wel.” Ook vanuit de politiek is er erkenning. Tamara van Ark is staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en heeft het bedrijf meerdere malen bezocht. In die gesprekken komen ook zaken aan bod als het Nederlands zorgbeleid en de obstakels waar mensen tegenaan lopen in de zoektocht naar de hoognodige hulpmiddelen in de zorg.

Groeien door te doen

Ambachtelijk handwerk combineren met moderne digitale technieken zoals 3D printen, ook daarin is het bedrijf vooruitstrevend. Acht jaar geleden werd een eerste robot aangeschaft voor het freeswerk. Als eerste in Europa en een enorme investering, maar wederom een gedachte die heeft geleid tot een succesvolle en gezonde onderneming vandaag de dag. Arie praat liever over impact dan groei: “Groei is een gevolg van impact. Voor Ortho Innovatief heb ik geen groeidoelstellingen. De markt is nauwelijks te sturen voor ons, dus concentreer ik me op de mensen zelf. De klanttevredenheid hoog houden werkt enorm motiverend.”


Dit artikel is onderdeel van Spredle Magazine - Najaar 2018Ieder half jaar geeft Spredle een prachtig magazine uit met inspirerende artikelen rondom ondernemerschap, business en marketing. Spredle Club leden ontvangen dit magazine kosteloos op de deurmat.

 Bekijk PDF ››   Bestel los magazine ››

Een los magazine kost €16,50 inclusief 21% BTW en verzendkosten binnen Nederland


« Terug