« Terug

Rickz Report #13 - Hoe laat je jouw bedrijf beter presteren?

14 mrt

Uiteindelijk is het voor iedere ondernemer - en iedere organisatie - belangrijk om beter te presteren. Maar hoe?

KLIK en volg Spredle op 

In mijn eerdere video over ‘Groeikansen’ kwam al duidelijk naar voren dat MEER niet altijd groei in rendement betekent. Uiteindelijk is het voor iedere ondernemer - en iedere organisatie - belangrijk om beter te presteren. Ik hoor je denken: Moet dat echt? Jazeker, want stilstand is vaak achteruitgang. Maar ja, hoe doe je dat? En kan dat eigenlijk wel?

Veranderen en innoveren is lastig

Wanneer je steeds beter wil presteren moet je ook steeds blijven veranderen. In de praktijk is dit voor ondernemers erg lastig. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Ondernemers zijn vaak erg druk met ‘dagelijks werk’ waardoor een plan voor de langere termijn er bij inschiet;
  • Ondernemers zijn uiteraard goed in hun vak, maar zijn ze ook bedrijfskundig genoeg om te innoveren en hun bedrijf te veranderen?;
  • Ben jij als ondernemer ook een goede leider en manager? Wanneer je aandeelhouders, compagnons, een vrouw of personeel hebt is het meekrijgen van de club een vak apart;
  • ‘We doen het al jaren zo’ is niet echt een lekkere basis om te veranderen en te innoveren;
  • Maar de grootste uitdaging ligt bij jouw als ondernemer. Wanneer je bedrijf verandert betekent dit vaak ook dat jouw gedrag als ondernemer moet veranderen. ‘Aj, maar dat was niet de afspraak!’ Wen er maar aan. Flexibiliteit wordt voor bedrijven en personen steeds belangrijker om mee te bewegen met de dynamische marktontwikkelingen.

Waar zit de winst?

Wanneer je meer rendement wil halen uit je bedrijf is de eerste vraag natuurlijk: Waar zit de winst eigenlijk? Wat kan - of wat moet- beter? Heb jij nog grip op je bedrijf en het stuur nog stevig in handen? Of loopt je omzet terug en moeten de kosten snel omlaag? Wat jouw situatie ook is, het is erg belangrijk dat je vanuit een goede basis de juiste beslissingen kunt nemen om de prestaties van jouw bedrijf ook echt te verbeteren.

MASTERCLASS: Sales en acquisitie, hoe dan?

Het opbouwen van een goede klantenkring en meer rendement halen uit je bedrijfsactiviteiten is voor iedere ondernemer essentieel. Daarom organiseert Spredle Club op 3 april een Masterclass: ‘Sales en acquisitie, hoe dan?’ Tijdens deze masterclass deelt Mike Sier zijn jarenlange ervaring en zijn visie op sales. En hij heeft recht van spreken! Als geboren en getogen Rotterdammer startte Mike zijn studie en loopbaan in de Amerikaanse saleswereld. Hij heeft zich ontwikkeld als expert in resultaatverbetering bij Business-to-business bedrijven. Eén Ding is zeker. Na deze masterclass zal je nooit meer op dezelfde manier naar sales mensen kijken!

De Masterclass wordt gegeven in Brasserie Waalhaven, pal aan de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. Gun jezelf ook eens een ondernemend avondje en kom ‘s-avonds gezellig langs. Uiteraard hebben we aansluitend een netwerkborrel en is de hele avond gratis voor Spredle Club leden!

Bekijk de Masterclass

Tot Spredles!

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug