« Terug

Rickz Report #14 - Wat heb je aan USP's?

21 mrt

De USP (Unique Selling Point). Wat is het? waarom is het belangrijk en hoe bepaal je jouw USP’s?

KLIK en volg Spredle op 

Vandaag bespreken we een fenomeen waar je misschien ooit al eens van hebt gehoord: De USP. Wat is het? waarom is het belangrijk en hoe bepaal je jouw USP’s?

Unique Selling Point (USP)

Een USP is een afkorting voor Unique Selling Point. Dit zijn punten die jou, jouw product uniek maken. Je kan 1 of meerdere USP’s hebben. De kracht van een USP zit hem in het kernachtig samenvatten wat jouw bedrijf onderscheidend maakt ten opzichte van andere bedrijven. Waarom moeten mensen juist voor jouw bedrijf kiezen? USP’s maken dat kort en krachtig duidelijk. Wanneer je jouw USP’s helder hebt kun je ze gebruiken in een bedrijfspresentatie, of je kan ze plaatsen op je website. Een potentiële klant ziet dan in 1 oogopslag wat jouw bedrijf uniek maakt.

USP van de groenteboer

Even een voorbeeldje: Je bent een groenteboer in een gezellige winkelstraat. Mensen die bananen nodig hebben kunnen naar jouw winkel komen, of ze kunnen naar de supermarkt gaan. Hoe maak jij duidelijk waarom ze voor jou moeten kiezen? Juist… met reclame! Een eerste stap die je kan maken is het formuleren van jouw USP’s. Vertel in twee of drie krachtige termen waarom jouw winkel een betere keuze is dan de supermarkt. Deze USP’s kan je vervolgens verspreiden op je website, op social media, maar ook op een reclamebord voor jouw winkel. Het helpt je dus om heel duidelijk en kernachtig te communiceren richting jouw doelgroep.

In de volgende Rickz Report gaan we dieper in op het bepalen van USP’s. Denk alvast eens na over de mogelijke USP’s van de groenteboer.

Tot Spredles!

 

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug