« Terug

Rickz Report #15 - Hoe bepaal je USP's?

28 mrt

KLIK en volg Spredle op 

Goed dat je kijkt naar Rickz Report! Deze week bespreken we het vervolg van de USP’s. In mijn eerdere video liet ik zien waarom het belangrijk is om unique selling points vast te stellen. Maar HOE bepaal je deze dan?!

Voorbeeld USP's

Weet je het voorbeeld van de groenteboer nog? De groenteboer wil zorgen dat mensen naar zijn winkel komen om bananen te kopen, in plaats van naar de supermarkt. Maar hoe pakt hij dat aan? Juist… met reclame!

Sterke USP's

Aan de hand van een aantal sterke USP’s kunnen we reclame-uitingen gaan uitwerken! Maar het eerste wat we moeten doen zijn de USP’s bepalen. En hoe doe je dat? Hoe kort kunnen we omschrijven wat de meerwaarde is van de groenteboer ten opzichte van de supermarkt? Sommige USP’s zijn allang aanwezig in jouw bedrijf, die hoef je alleen maar op te schrijven. Andere moet je misschien introduceren om je beter te onderscheiden ten opzichte van anderen.

Probeer eens de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat maakt jou anders dan de concurrent?
  • Wat is het voordeel voor een klant als ze naar jou toe komen?
  • Waar kan je een klant mee verrassen of blij maken?

USP's bedenken

Kijk… het is een feit dat je niet de enige bent die bananen verkoopt. Maar dat is geen probleem! Met een kleine aanpassing kan jij anders zijn dan andere aanbieders. Doe jij bijvoorbeeld iets aan je prijs? Heb je een interessante korting waar mensen gebruik van kunnen maken? Of is jouw banaan veel verser of duurzamer dan andere bananen? Misschien moet je breder denken en je USP’s focussen op de service die je levert. Bij jou kunnen mensen misschien sparen voor een gratis smoothie, of ze kunnen hun organische afval inleveren in ruil voor gratis groenten.

Kortom: WEES CREATIEF MET JE USP’S! En kom je er zelf niet helemaal uit? Word lid van de Spredle Club en leer meer over het bepalen van jouw USP’s en alles wat te maken heeft met business, ondernemerschap en marketing.

Tot Spredles!

 

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug