« Terug

Rickz Report #16 - See-Think-Do-Care-model

04 apr

Wat is het See Think Do Care-model?

KLIK en volg Spredle op 

STDC-model (see-think-do-care) en customer journey

Vraag jij je wel eens af wie je doelgroep nou precies is? Welke boodschap je wilt overbrengen naar deze doelgroep? En wanneer deze boodschap het meest effectief is? Daar heeft Google iets op gevonden! Namelijk het See Think Do Care Model. Dit is een model wat jouw doelgroep volgt in de Customer Journey. De Customer Journey is een marketingterm voor “klantreis” en omvat het gehele traject - inclusief alle contactmomenten - van de klant en jouw bedrijf.

Diverse fases in STDC-model

Binnen de customer journey kun je jouw potentiële klanten indelen in verschillende fases. Niet iedereen is er namelijk al aan toe om jouw producten of dienstverlening direct af te nemen. Stel, je hebt nog geen idee dat je überhaupt op vakantie wilt deze zomer! Dan werkt een advertentie als... “Boek nu jouw reis naar Zuid-Spanje”... helemaal niet! Deze advertentie werkt veel beter voor mensen die al weten dat ze dit jaar op vakantie naar Zuid-Spanje willen. Maar hoe zorg je ervoor dat de boodschap naadloos aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep? Het See Think Do Care model kan hier enorm bij helpen.

See Think Do Care-model van Google

Het model is ontworpen door Google om ondernemers te helpen bij het duidelijk krijgen wie je doelgroep is, en welke boodschap je moet voorleggen voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit begint allemaal bij de See fase.

See-fase van het STDC-model

In de See Fase bepaal je je doelgroep die nog niet bewust is dat zij jouw product of dienst nodig hebben. Vraag jezelf af: Waarom zouden mensen mijn product nodig moeten hebben? Zodra mensen zich daarvan bewust zijn en dat accepteren schuiven ze op naar de Think-fase.

Think-fase van het STDC-model

In de Think fase is je doelgroep bewust dat zij jouw product nodig hebben. Nu is het belangrijk om hen ervan te overtuigen dat zij het product bij jou afnemen. Wat heb jij te bieden wat de concurrent niet heeft? Als mensen ervan overtuigd zijn dat jij de juiste partij bent om het product van te kopen kun je deze groep verleiden tot actie.

Do-fase van het STDC-model

Hiermee belandt jouw klant in de Do-fase! Pas nu kun je eindelijk je boodschap voorleggen die ervoor zorgt dat mensen het product ook echt kopen. Maar na de Do-fase is het nog niet klaar. Je moet proberen je klanten te behouden.

Care-fase van het STDC-model

Dit gebeurt in de Care-fase. In de care fase probeer je bestaande klanten betrokken te houden bij je bedrijf. Door dit te doen zullen ze aankopen blijven doen bij jouw bedrijf. Ook zorgt deze groep voor nieuwe klanten door middel van positieve mond tot mond reclame.

Wil jij het See Think Do Care model nog beter begrijpen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal. De komende tijd duik ik nog dieper in iedere fase van dit See think Do Care model.

Tot Spredles!

 

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug