« Terug

Rickz Report #17 - Wat is de See-fase?

18 apr

Wat is de See-fase van het STDC-model?

KLIK en volg Spredle op 

Wat is de See-fase van het STDC-model?

Laatst hebben we het See Think Do Care model in het algemeen besproken. Heb je deze aflevering nog niet gezien? Bekijk deze dan hier. Vandaag gaan we dieper in op de eerste fase in dit model... namelijk… de SEE FASE!!!

Bewustwording in de See-fase

De See-fase richt zich op de bewustwording bij jouw potentiële klanten. Waarom zouden zij jouw product nodig moeten hebben? Voor je iemand bewust kan maken moet je wel weten wie jouw potentiële klanten zijn. Het is daarom belangrijk om je doelgroep te bepalen.

Doelgroep van de See-fase

Wie is jouw doelgroep? In de See fase kan je doelgroep nog best breed zijn. Ben jij een hovenier en onderhoud jij tuinen? Dan is jouw doelgroep in de See-fase bijvoorbeeld ‘iedereen met een tuin!’ Je wilt namelijk zoveel mogelijk mensen laten weten waarom zij onderhoud aan hun tuin nodig hebben.

Boodschap van de See-fase

Om de doelgroep aan te spreken heb je een boodschap nodig die aansluit op de behoefte van die doelgroep. Het is in de See-fase belangrijk dat jouw boodschap zich echt richt op het bewustmaken en niet op het verkopen van jouw producten of diensten. Een brede boodschap is dan bijvoorbeeld: “Geniet deze zomer van je tuin!”. Dit kan ervoor zorgen dat jouw doelgroep bewust wordt dat de tuin opgeknapt moet worden om er echt van te kunnen genieten deze zomer.

Middelen binnen de See-fase

Op het moment dat je duidelijk hebt wie jouw doelgroep is en welke boodschap je wilt overbrengen in de See-fase, kun je nadenken welke middelen je wilt inzetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een blog, social media berichten en online advertenties. Je kunt dan een blog maken over: “5 tips hoe jij optimaal kan genieten van jouw tuin deze zomer!”. Of social media berichten over hoe mensen hun tuin kunnen onderhouden. Natuurlijk kan je ook proberen af te schrikken door overdreven in beeld te brengen hoe de tuin eruit ziet als je helemaal niets aan je tuin doet, met de passende boodschap: “Wil jij er beter bij zitten deze zomer?”

Kanalen binnen de See-fase

Op welke kanalen ga je deze middelen inzetten? Misschien is Facebook wel een mooi kanaal om je blogs, social media berichten en advertenties te delen. Heb jij een zakelijke dienstverlening? Dan kan LinkedIn juist een ideaal kanaal zijn om je boodschap te verspreiden.

KPI’s van de See-fase

Je bent in de See fase niet bezig met het behalen salesdoelstellingen of conversies. Je wilt alleen zoveel mogelijk relevante mensen bereiken met een rake boodschap. Dingen die je relevant zijn om te meten zijn bijvoorbeeld het aantal vertoningen van je berichten en advertenties. Ook kan je met behulp van Google Analytics bekijken hoe vaak en hoe lang jouw blog of pagina is bekeken. Van de groep mensen die je bereikt hebt zal een deel zelf hun tuin willen opknappen maar ook een deel zal doorschuiven naar de Think-fase. In de Think-fase gaan potentiële klanten zich oriënteren op de oplossing. Dit bespreken we binnenkort in een nieuwe aflevering van Rickz Report.

Wil je meer weten over de See-fase of het beschrijven van een goede boodschap? Stel dan jouw vraag hieronder of neem contact op met hello@spredle.com.

Tot Spredles!

 

 TIP  Abonneer je op ons Youtube-kanaal en wij trakteren je op een wekelijkse videosnack.

Labels
- TALK / Rickz Report

« Terug